Jag har besökt Florens två gånger men det kommer definitvt att bli fler resor! Det här är en magiskt vacker stad. Florens är romantisk och det gör ingenting om det regnar, det är lika vackert iallafall! Jag har aldrig ätit dålig mat i Florens och om du hittar ett ställe med bara italienare blir det inte fel!

Några tips för mat är Caffe Pitti där jag både har ätit lunch och middag, personalen här gör verkligen det lilla extra! För lunch gillade jag bland annat La Bussola där du kan äta god pizza, här tycker jag att det är trevligare att sitta i baren än vid borden. Innan solnedgång rekommenderar jag att besöka Se Sto som ligger högst upp på hotellet The Westin Excelsior, här har du panoramautsikt över hela Florens! Älskar du glass lika mycket som jag gör? Gå till Gelateria Santa Trinita.

I Florens finns det gott om museum och du hittar något för alla smaker. Gillar du mode har bland annat Gucci och Salvatore Ferragamo museum här! I Guccimuseet hittar du även en bokshop och cafe. För konst besök till exempel Palazzo Vecchio och Uffizi.

Någonting som jag tycker är obligatoriskt i Florens är att besöka stadens trädgårdar, Boboli Gardens är så vackert! Ett annat tips är kyrkan San Miniato al Monte som har en spektakulär utsikt. Promenera, ta inte en taxi eller buss för man missar så mycket på vägen då.

När det kommer till shopping så är mitt bästa tips är bara strosa runt och upptäcka. Florens är inte så stort och det går snabbt att ta sig runt till fots. Det finns gott om lyx här, allt från Pucci och Missoni till Prada och Chanel. I Florens kan du fynda vintage och tre tips på butiker är Desii, Epoca och Vintage di Celeste Compostela.