angelicas closetangelicas closet

angelicas closet

Shopping

När det kommer till shopping har Milano ett fantastiskt utbud av allt från skor till inredning. Jag hittade flera vintagebutiker i Milano och min favorit är helt klart Cavalli e Nastri som ligger på Via Brera 2. Sugen på lyxshopping? På Via Montenapoleone hittar du bland annat Etro, Dior, Celine, Prada och Valentino. På Della Spiga hittar du butiker som Bulgari, Dolce & Gabbana, Tiffany och Marni. Om du gillar Armani måste du besöka deras megastore på Via Manzoni 31 där du hittar alla Armanis linjer, cafer, hotell och en blomsterbutik. Vill du fynda designerplagg till bra priser så rekommenderar jag att besöka en av D-Magazines outletbutiker på Via Manzoni 44 eller Via Bigli 4. Om du gillar MSGM ligger flaggskeppsbutiken på Via Ponte Vetero 9.

Restauranger

Första dagen åt vi lunch Obikàs takterass som har utsikt över domen. Deras specialité är mozarella och du hittar restaurangen högst upp på varuhuset La Rinacente. Ett annat trevligt ställe för lunch eller en fika är Armani Caffe som ligger på Via Manzoni 31. För en drink, afternoon tea eller middag rekommenderar jag ett besök på Bulgari Hotel som ligger gömt på via Privata Fratelli Gabba 7.


angelicas closetangelicas closet

angelicas closet

Andra tips

Från Milano går det bussar ut till Foxtown som är en gigantisk outlet strax efter gränsen till Schweiz (via Angelo Maspoli 18, Mendrisio). Vi åkte dit med hyrbil på vägen till Lugano men vi såg att det gick bussar nära katedralen. Foxtown har butiker som Saint Laurent, Dior, Valentino,  Bally och Prada.