Shopping

Jag rekommenderar att du inte reser med en full resväska för om du gillar shopping lika mycket som jag gör behöver du utrymme över. Var beredd på att du eventuellt kommer behöva köpa en extra resväska att checka in på hemresan. Vad ska man då shoppa? Satsa på amerikanska märken som till exempel Michael Kors,Tory Burch, J Crew, Diane von Furstenberg och Ralph Lauren. Sportmärken som Nike och Adidas är mycket billigare i USA än hemma.

På 22 Cortlandt St eller 1972 Broadway hittar du Century 21 som har ett stort utbud av designers med upp till 65% rabatt. Jag har hört att det ska var kaotiskt i butikerna men jag var där på morgonen och kunde gå runt i lugn och ro utan stress. 

Om det är dåligt väder, besök Bloomingdales, Macy’s (som ofta har många bra kampanjer) Barney’s och Bergdorf Goodman. Om du hellre vill shoppa på kedjorna som Forever 21, American Eagel och Gap finns det många butiker kring Time Square. Jag gillar Meatpacking District där du  bland annat hittar Diane von Furstenbergs magiska flagship store.

Restauranger 

En restuarang som jag besökt två gånger är Risotteria på 270 Bleecker St som erbjuder underbar glutenfri italiensk mat. Restaurangen är liten så var beredd på att få vänta om ni kommer på klassiska lunch och middagstider. För middag rekommenderar jag varmt Standard Grill på 848 Washington St och Red Rooster på 310 Lenox Ave (Harlem). För en drink på en fantastisk roof top bar, besök Press Lounge på hotellet Ink48 som ligger på 653 11th Ave

Om du gillar att äta glutenfritt tycker jag att du ska besöka Pip’s Place på 127 E 39th St eller Tu-Lu’s Bakery på 338 E 11th St. För ljuvliga godsaker gå till välkända Magnolia Bakery som bland annat finns på Bloomingdales och på 1240 Avenue of the Americas 49th Street.

Sevärdheter

Första gången jag var i New York prickade jag av nästan alla typiska sevärdheter som till exempel Ellis Island, Empire State Building och Frihetsgudinnan. När jag besökte staden i våras var jag uppe i Observation deck på Rockefeller Center där man får en spektakulär utsikt över New York. Om du gillar museum rekommenderar jag varmt MoMa, Metropolitan och Guggenheim.

Övrigt

När du shoppar, tänk på att skatt inte är inkluderad! Beroende på vad du shoppar och för hur mycket kan skatt tillkomma med upp till 8,8%. Om jag minns rätt betalar man inte skatt på kläder och skor under 110 dollar men du kan läsa mer om det här. Jag tycker att det är smidigt att ta sig runt i New York, jag älskar att promenera omkring och undviker helst tunnelbana och buss. Taxi är billigt! När du åker till New York får du inte missa Central Park, om vädret tillåter är det fantastiskt att njuta av en vinlunch där.