Angelica Aurell Amsterdam tips guide.jpgAngelica Aurell Amsterdam tips guide.jpg

Shopping

Kring De 9 Straatjes hittar du massor med härliga butiker! En av mina favoriter är Smaak på Berenstraat 39 som har fina läderväskor till bra priser. Parisienne på Berenstraat 4 är en liten smyckesbutik med något för alla smaker och Pretty Rings på  Berenstraat 26 är en butik med bara ringar. Om du är sugen på lyxshopping ska du gå till P.C. Hooftstraat där du bland annat hittar Valentino, Tiffany, Chanel och Hermès.

Älskar du choklad lika mycket som jag gör? Gå då till Puccini Bomboni på Singel 184.


George Amsterdam.jpgGeorge Amsterdam.jpg


avocado show amsterdam.jpgavocado show amsterdam.jpg

Restauranger & uteliv

En bra japansk restaurang är IzakayaAlbert Cuypstraat 2-6. MOMO är en livlig restaurang som har god asian fusion mat. Sugen på italiensk mat? Besök Toscanini. För lunch älskar jag GeorgeWillemsparkweg 74, området där omkring är så mysigt att gå runt i! Samma kedja har det trevliga cafe’t Georgette på lyxshoppinggatan P.C Hooftstraat. En enkel och trevlig restaurang för lunch är Cafe Plantage som ligger nära Amsterdams zoo. 

Är du sugen på glass rekommenderar jag att du går till Ijscuypje. Ett litet och trevligt cafe är Chocolaterie Pompadour på Huidenstraat 12

The Avocado Show är en trendig liten restaurang som fått sitt genomslag via sociala medier. Man kan inte boka bord utan måste vänta utanför. Jag älskar ju avokado och ville gärna testa, vi behövde vänta en kvart och det kändes ändå rimligt. Maten är god men det är ingen sensation. Om du går dit och det är lång kö, hoppa över! Så speciellt var det verkligen inte.  

För ett glas champagne eller afternoon tea, gå till Hotel Amstel på Professor Tulpplein 1. Jag har inte  mycket erfarenhet av Amsterdams nattliv men har bland annat besökt Sugarfactory och Social Club. Jag har även fått tips att Trouw och Melkweg ska vara bra. 


Angelica Aurell Amsterdam.jpgAngelica Aurell Amsterdam.jpg

Sevärdheter

För alla modeintresserade vill jag tipsa om TassenmuseumHerengracht 573 som har en samling med ungefär 4000 väskor från 1500-talet och fram. Museumet har även Fashion high tea där man njuta av bakelser i form av skor och väskor. Glöm inte att boka bord! Om du gillar konst bör du besöka Van Gogh Museum på Paulus Potterstraat 7Rembrandt House Museum på Jodenbreestraat 4 och Rijksmuseum på Museumstraat 1. Min favorit är helt klart Rijksmuseum där man bland annat kan se Rembrandts magnifika ”Night Watch”.


Angelica Aurell Amsterdam.jpgAngelica Aurell Amsterdam.jpg

Hotell

Första gången jag var i Amsterdam bodde jag på Grand Hotel Amrath som ligger på Prins Hendrikkade 108. Jag bodde i tornsviten där man har en fantastisk utsikt över Amsterdam. När jag besökte staden andra gången bodde jag på Room Mate Aitana som ligger på  IJdok. Aitana är ett stort designhotell och ligger precis vid vattnet. Under mitt senaste besök valde jag Intercontinental Amstel på Professor Tulpplein som har allt jag gillar med ett hotell! 

Ta sig runt i Amsterdam

Jag älskar att promenera och det är väldigt mysigt att strosa runt i Amsterdam. Cykel är utan tvekan det populäraste transportmedlet och många hotell hyr ut egna cyklar. Jag kan varmt rekommendera att åka på en båttur och se Amsterdam från kanalerna. Vi åkte på en båttur genom vårt hotell och det var så mysigt! Taxi och Uber är lite billigare än i Sverige men det kan vara svårt att bara fånga in en taxi på gatan. Det är bättre att boka innan!


Amsterdam bat.jpgAmsterdam bat.jpg


Amsterdam.jpgAmsterdam.jpg


angelica-2342.jpgangelica-2342.jpg

Övrigt

Som du säkert redan vet är Amsterdam inte en blyg stad när det kommer till marijuana och sex. Coffee shops finns överallt i staden men vill du undvika majoriteten av det snuskiga så håll dig borta från Red Light District.