IMG_9470.jpegIMG_9470.jpeg

Sofiero slott

Här hittar du vackra trädgårdar, labyrinter och stora gräsmattor. För barnen finns en sagoskog där träden berättar historier. Själva slottet är inget speciellt utan hit åker man för trädgården. Jag är här minst två gånger varje sommar.

Fredriksdals trädgård

Precis som Sofiero finns här stora trädgårdar. På Fredriksdal finns även bondgårdsdjur och en mysig liten restaurang. Det finns även en handelsträdgård och naturlekplats för barnen. Fredriksdal är en riktig pärla!


Angelicas Closet Sofiero.jpegAngelicas Closet Sofiero.jpeg


IMG_3234.jpegIMG_3234.jpeg

Mölle

Här brukar vi oftast börja i hamnen och strosa uppåt mot Grand Hotel. Där har man en otrolig utsikt över havet. Att sitta på deras uteservering en skön sommardag är underbart. Forsätter man förbi Grand Hotel och går nedför backen kan man bada från stenar och det finns också en liten pool där.

Arild

En favorit i Arild är Rusthållaregården, deras mat är väldigt god och man har en fin utsikt. När man är klar med maten kan man promenera runt i byn och köpa en glass i hamnen. En bit från hamnen finns även en pool där man kan bada mot en liten avgift.

Krapperup

Här finns det ett gulligt slottscafe och butik med en blandning av nytt och gammalt. Man kan promenera runt slottet men själva slottet är bara öppet för visningar.

Holy Smoke

En utomhusrestaurang där allt grillas i amerikansk stil. Enkelt och otroligt gott. Det kan dock vara massor med människor här så kom dit tidigt eller sent. Vad du än gör kom inte dit när du är panikhungrig för det finns risk att man får vänta lite.

Hamnen i Viken

Här är jag väldigt ofta på sommaren, det finns flera bra restauranger men speciellt Hamnplan. Köp en glass i hamnen och blir du badsugen är det ofta härligt på Bryggan som är längst till vänster om hamen (om man har ansiktet mot havet).


IMG_7553.jpegIMG_7553.jpeg

Promenera mellan Viken och Lerberget

Är en sträcka på ungefär 5 km från hamn till hamn och där emellan finns fina stränder. Finns även en parkeringsplats mellan Viken och Lerberget där man kan utgå ifrån.

Saluhallen i Höganäs

Här brukar jag alltid handla lokala varor som kryddor och rapsolja. Saluhallen har även vanliga butiker med kläder och skor. Ett tips är att hålla koll på Blå Hallen i närheten som brukar ha utställningar och försäljning.

Vikentomater

Om du gillar tomater är det här ett måste. Här handlar man tomaterna direkt från växthuset och det finns även andra lokalt producerade produkter. Missa inte glassen utanför!

Norrvikens trädgårdar

Ligger strax utanför Båstad och är en vacker trädgård. Här har Hasse Andersson skapat en speciell trädgård för barn som Alma och Livia älskade. Maten är väldigt god här men det kan bli mycket folk på helgen.

Ålabodarnas hamnkrog vid Örenäs Slott

Nedanför Örenäs slott ligger Ålabodarna som har en liten mysig hamnkrog. Serveras mycket fisk och skaldjur. Är även trevligt att sitta här en stormig regnig dag. Rekommenderar varmt att man bokar bord för det är litet. Efter maten kan ni ta en promenad på gräsmattorna vid slottet.