angelicas closet
Jag brukar få en del frågor angående mina pälsar och speciellt hur jag avgör dess kvalitet vid köp. Jag har fått en jacka i arv av min mormor men resten har jag köpt själv. Här är mina bästa tips på hur du shopppar päls second hand:

1) Börja med att prova pälsen för att se hur storleken känns. Är den i rätt mått för dig eller kommer du till exempel behöva lägga upp pälsen? Att ändra en päls kostar en del så ha det i minnet. Det är alltid bäst att hitta en som sitter rätt från början.

2) Hur är pälsens kvalitet? Titta efter ojämna partier och fläckar. För mig är det viktigt att kontrollera om pälsen fäller eller inte, har du till exempel svarta jeans märker du detta rätt så snabbt. Jag skulle inte köpa en päls som fäller!

angelicas closet 3) Kontrollera jackans sömmar, foder och eventuella fickor.

4) Finns det någon lapp med information om pälsen, till exempel märke och tillverkningsland? Jag personligen skulle undvika att köpa päls som är tillverkad i Asien.

5) Shoppar du online? Be säljaren att skicka många bilder och gärna på detaljer. Här är det dock svårt att avgöra om pälsen fäller men jag skulle fråga säljaren och sedan är det bara att hålla tummarna. Om du handlar på Ebay skulle jag åter igen se upp för säljare som säljer nya pälsar från Asien.

6) Med hjälp av punkterna ovan kan du lätt göra en prisbedöming. Känns priset rimligt? Om inte, pruta och motivera till exempel med att du måste reparera fodret.