Angelica Aurell
Tusentals produkter, vart börjar jag?

Asos har tusentals produkter med allt från kjolar till smink och det kan vara svårt att veta vart man ska börja leta. Det bästa är om du vet ungefär vad du är ute efter, annars kan du använda sajten som inspiration till du hittar något som fångar ditt intresse. Om du vill spara ett plagg men inte lägga det i varukorgen kan du klicka på Save for later och då sparas produkten bland Saved items i 30 dagar. Förutom Asos vanliga kollektion finns flera linjer och några av dessa är Petite, Tall, Curve, Maternity och Designer. Glöm inte att spana in deras outlet med upp till 70% rabatt!

Hitta rätt storlek

Jag har lärt mig vilken storlek jag har på Asos så för mig är det väldigt enkelt att hitta rätt. Jag har storlek 8 och är 161 cm lång. Hur hittar man då sin storlek? Jag rekommenderar starkt att du använder dig av Asos måttabell som finns bredvid varje produkt. Under Info & Care står det även vilken storlek modellen på bilden har och hur lång hon är vilket kan hjälpa dig att avgöra plaggets längd. För vissa plagg finns Product Measurments som ger dig plaggets exakta mått och du kan även jämföra det mot någon liknande som du redan har i garderoben.

angelicas closet

Material och passform

För att få en korrekt bild av plagget så titta på alla detaljbilder och catwalkvideon, du kan se hur materialet rör sig och färgerna kommer oftast fram bättre än på bild. Under Info & Care ser du plaggets material vilket för mig är väldigt avgörande när jag shoppar, jag köper till exempel inte akryl.

angelicas closet

Frakt och leverans

Det tillkommer inte tull från Asos eftersom paketet skickas från UK. Frakten är nästan alltid gratis (oavsett ordervärde) och leveranstiden är ungefär en vecka. När du betalar kan du se när ditt paket senast kommer levereras, om du vill ha snabbare leveranstid kan du välja Express vilket brukar kosta runt 120 kronor.

Betalning och retur

Jag betalar alltid med kort men det går även bra att betala med PayPal. Jag har hittills varit nöjd med mina kläder och accessoarer så jag kan inte uttala mig om hur det är att göra en retur. Jag har dock varit i kontakt med Asos kundservice och har alltid fått ett trevligt och konkret svar.

angelicas closet