aldrovandi villa
Vi började vår bröllopsresa i Rom och där bodde vi på Aldrovandi i fem nätter. Hotellet ligger precis vid den vackra trädgården Villa Borghese och är en lugn oas.  Vi hade tur med vädret och började dagarna vid poolen där vi kopplade av i en solsäng, läste tidningar (finns Vogue i alla hörn) och drack bellinis. När det blivit lite svalare promenerade vi eller tog en taxi in till centrala Rom.

På hotellet kan man även låna cyklar gratis och en dag trampade vi runt i Villa Borghese och sedan ner mot Spanska trappan. En dag var det molnigt på morgonen och eftersom det var regn i luften unnade jag mig en lyxig behandling på hotellets spa La Mer.

aldrovandi pool

På hotellet finns två restauranger, den enklare Garden bar i hotellets lilla trädgård och sedan tvåstjärniga restaurangen Oliver Glowig. Vi testade båda men åt mest lunch och middag ute i staden. Några av mina favoritrestauranger hittar du här.

Jag skulle rekommendera Aldrovandi Villa Borghese till dig som reser till Rom under våren, sommaren och tidig höst så att man kan utnyttja hotellets pool och mysiga trädgård. Till dig som inte vill bo mitt i centrum utan är ute efter ett lugnt gömställe. Till dig som är ute efter lyx och gillar att bli bortskämd.

aldrovandi garden bar

aldrovandi pool area