Efter våra dagar i Rom hyrde vi bil och åkte mot hotellet Il Pellicano som ligger nära Porto Ercole. Bilturen tog ungefär tre timmar men det vara bara roligt eftersom man får se det vackra italienska landskapet på vägen dit. När vi kom fram var det nästan så att man tappade andan, Il Pellicano är en lyxig oas, gömt i bergen med den en spektakulär utsikt över havet.

Under vårt besök på Il Pellicano var det bara avkoppling som gällde. Vi solade, badade och njöt av den goda maten på Pelligrill. Vi tog några dopp i poolen men spenderade mest tiden vid havet och för att komma ner dit tog man hissen genom berget. En kväll vräkte regnet ner så då hyrde vi filmer och beställde upp middag på rummet som vi åt i våra morgonrockar. Sista dagen på hotellet hyrde vi båt och tog en tur runt kusten vilket var ett perfekt avslut.

Il Pellicano är definitivt ett av de bästa hotellen som jag har bott på. Läget är magiskt och jag förstår varför fotografer som Juergen Teller har varit där och plåtat. Att bo och äta på hotellet är väldigt dyrt men värt det om du vill unna dig någonting extra.  Jag skulle varmt rekommendera hotellet till dig som vill fly vardagen och komma till en lyxig fristad.