Lördagen den 13:e september 2014 är en dag som jag aldrig kommer glömma. Det är min och Johans bröllopsdag! Dagens som vi blev man och fru. Jag har lovat att berätta mer om bröllopet och kommer göra det i tre delar, först ut är såklart timmarna före bröllopet och hur det kändes att gå fram till altaret.
angelicas closet

Jag och mina underbara tärnor Angielina, Sofia, Hedi och Denise hade tjejkväll och sov över på Kung Carl vid Stureplan. När jag vaknade i sviten på lördagen kände jag ett enormt lyckorus. Idag är dagen vi ska gifta oss! Jag och tjejerna började dagen med en stor frukost och sedan var det dags att sakta men säkert göra sig i ordning. Klockan tolv hade jag bokat in hårstyling på Bangs och Angielina följde med mig dit. Jag kände mig lugn när jag satt i frisörstolen och var mer fokuserad än nervös.

angelicas closet

Mina nervositet började när Linda kom för att sminka mig. Nu var det ungefär två timmar till jag skulle gå fram till altaret och säga ja till mannen jag älskar. Mina tärnor började också bli pirriga och det var full fart i sviten. Smink och hår skulle fixas och klänningarna skulle ångas.

angelicas closet

angelicas closet

När klockan var 16:20 åkte Denise, Hedi och Sofia till Diplomat för att lämna min väska och fortsatte sedan mot kyrkan. De åkte i förväg för att ge buketterna till våra två brudnäbbar och titta så allt flöt på som det skulle. Angielina stannade med mig och det var nu alla fjärilar började pirra i magen – nu var det bara en halvtimme kvar! Vi tog ett extra glas champagne och fnittrade mest.

angelicas closet

angelicas closet

Klockan 16:45 hoppade vi in i bilen som körde oss mot Hedvig Eleonora. När bilen närmade sig kyrkan såg vi att alla gäster inte gått in än så vi fick vänta ett par minuter med att köra in. När vi såg gästerna utanför kyrkan blev allting så verkligt. Tänk att alla är där för att fira mig och Johan! När vi klev ut ur bilen kom Sofia och mötte oss, hjälpte mig med klänningen och vid kyrkdörren stod min pappa och väntade. När vi kom in gick prästen igenom ett par saker (som jag inte kommer ihåg) och sedan ställde vi upp oss. Klockorna började ringa, dörrarna öppnades och på orgeln spelades Mendelssohns…

Att gå in i kyrkan med min pappa, se mina vackra tärnor, alla gäster och Johan där framme var helt overkligt. Jag kan inte med ord beskriva hur speciellt det var. Jag var helt säker på att jag skulle gråta under cermonin men det var som att man passerat den gränsen för länge sedan. Att stå där framme med Johan var utan tvekan det bästa ögonblicket i mitt liv.

angelicas closet

Bilder: privat samt av Michel Widenius