Angelicas Closet PalmaAngelicas Closet Palma
Angelicas Closet Palma

Palma är en underbar stad och eftersom jag har varit där fyra gånger nu tänkte jag dela med mig av mina favoriter. Jag har besökt Palma en gång på sommaren och tre gång på vintern och fler resor kommer det definitivt att bli. Här nedan hittar du mina bästa tips för shopping, restauranger, hotell och sevärdheter i Palma!

Shopping

Min favoritbutik i Palma är Uterqüe som du hittar du Passeig del Born 19. Uterqüe är ett spanskt märke med fina material till bra priser, som ett lyxigt Zara (tillhör också Inditex Group). Promenerar du på Passeig del Born hittar du butiker som Louis Vuitton, Tous, Zara Home, Massimo Dutti och Carolina Herrera. Ett måste är Pretty Ballerinas! Jag gillar även Corner som har butik för både dam och herr. Oysho har söta underkläder till bra priser.

På Jaume III hittar du varuhuset Cort de Ingles och butiker som Maje, Loewe och Mango. På gatan finns även flera små läderbutiker som säljer skor och väskor från spanska märken, håll utkik efter Pedro Miralles, Karmine och Gloria Oritz. För dig som gillar inredning får du inte missa Rialto Living, ett palats som är ombyggt till en stor butik.


Rialto Living PalmaRialto Living Palma
Rialto Living Palma

Rialto Living

Carmina på Carrer de la Unió 4 är en av Johans favoriter och på samma gata hittar du flera spanska märken som exempelvis Bimba & Lola och Adolfo Dominguez. Promenera mot Placa Mercat så hittar du det populära spanska märket Purification Garcia som gör fina väskor och smyckesmärket Isabel Guarch. Om du promenerar från Passeig del Born och upp mot Placa de Cort kommer du hitta massor av småbutiker med kläder och inredning på gatorna runt omkring. En favorit är Pinko vid Carrer Sant Nicolau och i närheten finns även Max & Co. Vill du shoppa barnkläder? Det finns tiotals baby och barnbutiker på två gator mitt emot Cort de Ingles på Jaume III, sväng in höger vid sminkbutiken Kiko Milano så hittar du bland annat Mayoral.

Restauranger & barer

Modern tapas hittar du på Ombu som ligger på Passeig del Born 5-7. I närheten hittar du KOA som har en härlig atmosfär, goda drinkar och grillad mat. Patron Lunares på Calle Fabrica 30 serverar god comfort food. Vill du äta lunch eller fika med en utsikt? Gå till Es Baluard Museu som har en trevlig lounge med utsikt över havet. Lyxig trerätters lunch hittar du på Hotel Sant Francesc. Bredvid hittar du restaurangen El Portic, sitt på deras uteservering och beställ deras vegetariska paella som både är god och billig. Dukes 36 på Calle Soler som serverar surfinspirerad mat, här finns det dock mycket svenskar. Rialto Living har en härlig ljusgård med fräsch mat och goda bakelser.

Sugen på lyxiga bakelser? Besök Lluis Perez på Carrer de Bonaire. Godaste glassen hittar du på Rivareno Gelato och Sa Gelateria. En klassisk Mallorca-fika får du på Can Joan de s’Aigo på Carrer de Can Sanc, glöm inte att testa deras ensaimadas!


Ca n Joan De SaigoCa n Joan De Saigo
Ca n Joan De Saigo

Varm choklad och ensaimadas på Can Joan de s’Aigo

Tast Club bjuder på en lyxig atmosfär och god mat, se till att boka bord i tid! Innan middagen kan du ta en drink på Weyler Coktail Bar eller Bar Nicolas som båda ligger nära Placa Mercat. Hotell Cort på Placa de Cort 11 har bland annat goda sallader och pasta för både lunch och middag. På samma torg hittar du Sant Andreu som bland annat har bellinis och hamburgare på menyn. Vi åt lunch flera gånger på La Taberna de la Boveda som har tapas med hög kvalitet, lite dyrare men så gott! Några meter bort kan du äta smaskig pizza och sallader på ENCO’s uteservering.

Om du är trött på tapas till middag rekommenderar jag Bim Bap på Placa Mercat och Vietnam Cafe på Plaza progreso 14. En hälsosam lunchfavorit är Simple Smart Food Bar i Santa Catalina som har nyttiga smoothies, sallader och smörgåsar.

Vid hamnen hittar du Port Blanc som har en takterrass med vacker utsikt över havet och alla båtar, perfekt för en drink eller tre! Uppe på muren vid katedralen finns det en restaurang, Cafe Murada, och det är en italienare med god pasta och trevlig service. Vi har alltid suttit ute och ätit eftersom uteserveringen ofta är i lä.

Ett annat tips är att promenera till Portixol och äta på Moli des Portixol på Carrer Marquès Romana 20 som har bra paella. I området finns fiskrestaurangen Ola del Mar som har magiskt god fisk. På samma gata i Portixol rekommenderar jag även Pro SecCo som har jättegod pasta.


ola del mar palmaola del mar palma
ola del mar palma

Vinlunch på Ola del Mar


palma shoppingpalma shopping
palma shopping

Min favoritbutik i Palma – Uterqüe!

Sevärdheter i Palma

Om du gillar modern konst rekommenderar jag Es Baluard Museu där själva byggnaden är lika magnifik som konsten. Efter ditt besök kan du njuta av en drink i deras lounge! Katedralen är otroligt vacker och den tror jag inte att någon missar. Mitt emot katedralen finns den arabiska fästningen Almudaina som helt klart är värt ett besök. Jag vill även tipsa om Palau March som ligger precis bredvid. Om du vill veta mer om Mallorcas historia kan du besöka Museu de Mallorca. En vacker gotisk byggnad som du måste se är Sa Llotja, det är gratis entre och på samma torg finns en jättebra glassbar!


Palma MallorcaPalma Mallorca
Palma Mallorca

Hotell & lägenhet

Under mitt första besök i Palma bodde jag på Santa Clara Urban Hotel som ligger på Carrer San Alonso 16. Andra gången bodde jag på Hotel Cort på just Placa de Cort 11. Under mitt tredje besök var vi där i 6 veckor och hyrde lägenhet på Palma Suites, tyvärr var deras största svit för liten för oss tre men ett stort plus för takterrassen med pool. Alla tre ligger i Gamla stan vilket jag tycker är väldigt mysigt! Av hotellen vi har bott på är min favorit Cort.

Fjärde gången i Palma hyrde vi en lägenhet i tre veckor som låg mitt emot Almudaina. Att hyra lägenhet hade många fördelar, eftersom man är där under en längre tid är det mysigt att kunna laga egen mat och ha gott om utrymme.


Angelica AurellAngelica Aurell
Angelica Aurell

Palma med barn

Jag kan varmt rekommendera att åka till Palma med barn. På restauranger välkomnas man med öppna armar och får ofta det bästa bordet. En gigantisk skillnad från Stockholm! På nästan varje restaurang ville personalen prata om Alma och berätta om sin familj. Spanjorerna känns öppna och vänligt inställda till barn. Vid ett par tillfällen var det servitörer som ville hålla Alma och det gick såklart bra! Hon älskade all uppmärksamhet.

Beach club

Om du ska till Palma på våren eller sommaren så gör ett (eller flera) besök på Puro Beach Club. Hyr solsängar, bada i poolen och njut av god mat och drinkar. Under högsäsong blir det lätt fullt så ring någon dag innan och boka.