Varje vecka får jag mail från bloggläsare som ska gifta sig och jag tycker att det är roligt att dela med mig av mina erfarenheter. Eftersom det snart är bröllopssäsong tänkte jag dela med mig om hur det gick till när min brudklänning blev till.

Det hela började med att jag tyckte att det var omöjligt att hitta en brudklänning som föll mig i smaken. Antingen var klänningarna för tunga, för fluffiga eller för sockersöta. Jag ville ha en enkel och nätt brudklänning med spets och chiffong nedtill, inte en maräng eller discokula! Hur svårt ska det vara tänkte jag många gånger. Det visade sig vara mycket svårare än jag trott och jag skrev därför ut en efterlysning på bloggen. Det var där igenom jag kom i kontakt med Madeleine. Jag valde henne eftersom jag kände att vi hade samma stil och hon förstod var jag var ute efter.

Vi började med telefon och mailkontakt där jag skickade inspirationsbilder och berättade om min vision för klänningen. Efter ett par veckor träffades vi och gick igenom tygprover samt att Madeleine tog alla mina mått. Vi valde en chiffong i silke med ett tunt sidenfoder och en lyxig spets i bomull till överdelen.

Sommaren gick och jag hade bokat in en fitting hemma hos mig i början på augusti vilket visade sig vara samma dag som min möhippa! Mina tjejkompisar styrde dock upp detta med galans och efter en champagnelunch på Riche träffade vi alla Madeleiene hemma hos mig. Klänningen nålades upp och jag fick testa den för första gången! Det var kul att få dela den upplevelsen med mina vänner.

Ungefär en vecka innan bröllopet testade jag klänningen igen och det var också då som vi bestämde oss för att addera ett midjeband. Jag ville krama åt midjan ytterligare så Madeleine sydde ett spetsband i samma tyg som min överdel. Nu var den komplett!


MG_9726-2.jpgMG_9726-2.jpg

Kvällen innan bröllopet hängde jag upp klänningen i hotellsviten och på själva bröllopsdagen blev den ångad av en av mina tärnor. Under klänningen hade jag på mig ett par hudfärgade trosor från Calvin Klein och nipple covers från Hollywood fashion tape.

När jag tog på mig klänningen föll allt på plats – inom ett par fåtal minuter ska jag och Johan gifta oss! Jag kände mig otroligt fin och bekväm i min klänning, den blev allt jag önskat mig.


MG_0010.jpgMG_0010.jpg