Angelica Aurell barn.jpgAngelica Aurell barn.jpg

Nu har jag slutat amma och det känns så bra! I måndags kväll bestämde jag mig att det var sista gången och jag är glad över mitt beslut. Jag har aldrig känt mig riktigt bekväm med att amma, varken nu eller förra gången. Om jag ska vara helt ärlig känns det som en lättnad att bara ge ersättning. Jag hade tänkt att sluta tidigare men under den varma sommaren har det varit rätt praktiskt.

Att sluta amma har faktiskt varit lätt och jag har som tur var inte fått mjölkstockning. Jag tror det är för att jag började fasa ut amningen under en längre tid. Vi började ge Livia flaska tidigt och när hon var runt tre månader började vi byta ut måltider. En måltid i taget för att sedan bara amma morgon och kväll. Efter slutade jag med morgonamningen och tre dagar senare (när hon blev 5 månader) slutade jag helt. 

Jag tycker att det är viktigt att man lyssnar på sig själv för en glad förälder är också en bättre förälder!