hostmode angelica aurell angelicas closet.jpghostmode angelica aurell angelicas closet.jpg

KÖP! FYNDA! REA! PASSA PÅ! KAMPANJPRIS! Nästa fredag är det Black Friday, dagen man blir överröst med kampanjer. De allra flesta e-handlare och butiker hetsar för att kunna slå förra årets rekord.

Jag måste säga att jag är delad till Black Friday. Det är härligt att kunna shoppa saker man vill ha till ett lägre pris men det jag inte gillar är hetsen. Den hetsen som får folk att köpa saker man inte ens behöver eller egentligen vill ha. När det shoppas bara för att shoppas. Det kanske ses som dubbelmoral från mitt håll, jag har en modeblogg och gör shoppingtips men jag försöker alltid uppmuntra till smart shopping. Att välja mer stilrena plagg och saker som man kan ha många år istället för rena trender som man tröttnar på.

När det kommer till Black Friday och andra kampanjer har jag några tips;

  • Innan du shoppar, tänk alltid ett extra varv. Är det här någonting jag verkligen behöver? Är det här något jag har tänkt på länge? Undvik snabba spontanköp.

  • Skriv en lista! Jag har exempelvis en lista med ett par saker som vi behöver hemma och som jag håller ett extra öga på under Black Friday. På den står exempelvis en taklampa till köket och en ny Moccamaster för vår är trasig. Dessa är saker som jag kommer köpa oavsett så skulle dessa vara nedsatta är det en bonus.

  • Håll koll på ordinarie priser och jämför så du ser att din vara verkligen är nedsatt. Det finns butiker och e-handlare som fått böter för att ha fuskat med detta.

  • Shoppa absolut inte för shoppandes skull. Det är lätt att man dras med och så står man där med ett lass saker som bara kommer samla damm.