sovrum renovering sekelskifte.pngsovrum renovering sekelskifte.png

Vi har bestämt oss för att göra om i vårt sovrum. Vi har klurat på det här sedan vi flyttade in i lägenheten för två år sedan så det är ingenting nytt egentligen. För oss känns det bästa att känna efter ordentligt innan man fixar så man vet vilka behov man verkligen har. Det vi trodde att vi ville ha i början visar sig inte alls vara det som vi vill ha nu.

Det är inte någon gigantisk renovering som ska göras. Rummet är egentligen fint men vi behöver optimera vår garderob. Det ska gå in så mycket som möjligt på den ytan som finns. Funktion är viktigast. Här är det som vi ska göra i sovrummet;

  • Riva en bokhylla. Den är jättefin men vi behöver det här utrymmet till annan förvaring. Vi ska även ställa sängen mot den vägg där bokhyllan står idag.

  • Optimera garderobsutrymmet, bygga en platsbyggd garderob med massor av lådor och stänger. Det kommer bli tajt men det får bli så. Garderoben kommer stängas med två dörrar.

  • Återställa stuckaturen i taket. Vårt rum har ursprungligen stuckatur här men som förra ägaren tog bort. Jag älskar stuckatur så i samband med garderobsbygget kommer vi sätta tillbaka en liknande list.

  • Eventuellt sätta vägglist som får rama in sängen. Jag tänker att det blir en fin detalj när vi inte heller vill ha någon tavla eller liknanden över sängen. Jag är dock inte helt säker utan håller på att hitta inspirationsbilder för att se om det skulle passa.


Platsbygga garderob.pngPlatsbygga garderob.png

Alla inredningsbilderna ovan har jag sparat från Pinterest. Det och Instagram är min favoriter för att samla inspiration. På ett sätt gillar jag Pinterest mer för att jag oftast tittar på inspirationsbilder vid datorn och inte iPhonen. Jag gillar verkligen hur dörrarna ser ut på bilden här uppe i högra hörnet. Jag vill gärna ha något liknande med diskreta knoppar.

Vi vet inte ännu när projektet kommer sätta igång men jag kommer självklart fota före, under och efter. Jag hoppas att vi kan starta snart, helst i början på hösten men det beror lite på vilken byggare och offert vi väljer.