Innan vi åkte till Skåne stannade vi en natt i Vimmerby. Vi sov på Vimmerby Stadshotell för andra gången och är nöjda med det. Känns som att personalen där är väldigt van vid barnfamiljer haha och det är ju alltid en bonus.

Efter en stor frukost åkte vi till Astrid Lindgrens Värld där vi spenderade nästan 7 timmar i parken! När jag publicerade några videoklipp på Instagram fick jag massor med frågor om hur det var det här året så tänker därför att jag skriver ett inlägg om det. 

Vi såg 4 teaterföreställningar; Ronja, Karlsson på taket, Emil och Pippi. Vi behövde knappt stå i kö och på både Ronja och Emil kunde vi gå rakt in och sätta oss. Till Pippi stod vi i kö 5-10 minuter men det hade inte varit nödvändigt egentligen för när föreställningen började var det fortfarande platser lediga. Det är dock inte lika många sittplatser som innan och det är markerat var man får sitta och hur många. Ett tips är att ta en föreställning direkt vid öppning för det känns som att många bara strosar runt mest på förmiddagen. Om ni vill se många föreställningar så försök att planera lite med tiden. 

Skådespelarna går inte runt i parken och integrerar med besökarna som tidigare. Det är dock några som är där som exempelvis Prussiluskan och poliserna från Pippi. Till alla lekhus och parker var det ingen trängsel. Vid kiosker och affärer var det kö men det var ändå hanterbart. 

Vi hade ett väldigt lyckat dygn och det var två tjejer som somnade som stockar i bilen mot Skåne.