I fredags flög jag och Johan till Wien för en mysig helg tillsammans. Det blev planerat ganska spontant så det var kul! Min pappa ville nämligen passa tjejerna så deras helg var bokad sedan länge men att vi skulle åka iväg bokade vi rätt tätt inpå.

Vi landade i Wien vid lunchtid och efter incheckning åt vi långlunch på hotellet. Vi delade på gulasch och Wienerschnitzel innan vi gav oss ut på stan. Wien är så vackert och det finns oändligt med saker att titta på, jag har varit här rätt många gånger nu men tröttnar aldrig på den här staden. Jag har ju även en koppling hit eftersom min morfar är född här så den är speciell på flera sätt.

På fredagen började vi med att besöka Justizpalast. Det är Österrikes högsta domstol och få vet om att man faktiskt får komma in där. Man behöver först gå igenom en noggrann säkerhetskontroll men sedan möts man av den mest spektakulära trappan. Vi var nästan själva där så det var ett underbart ögonblick att bara kunna ta in allt i lugn och ro. När man är på Justizpalast är det ett måste att ta hissen upp till våning 5 där det finns ett cafe med terrass och utsikt över hela Wien.

Efter styrde vi mot Maria Theresien Platz och Kunsthistorische Museum. Jag vill gärna se en utställning om Titian men själva museumet är en upplevelse i sig. Efter museumet fikade vi och gick tillbaka till hotellet.

Vi bodde på Imperial Vienna där vi har bott fyra gånger nu. Både jag och Johan älskar gamla vackra hotell med historia och det här har just det. Jag ska visa er några bilder på vårt fina rum i ett separat inlägg. På fredagskvällen åt vi middag på Loca som har en avsmakningsmeny med lokala hälsosamma råvaror och mycket ekologiskt. Det låter dyrt men det är en casual och prisvärd restaurang, jag gillade speciellt deras val av Österrikiska viner.

På lördagen åt vi en stor frukost på rummet innan vi sakta men säkert gjorde oss klara för dagen. Vi började med att gå till Belvedere som helt klart är en av mina favoritplatser i Wien. Trädgården, museumet och konsten är allt och lite till. På Belvedere hänger en samling av Gustav Klimt och den mest kända är ”Kyssen”. Efter Belvedere åt vi gulaschsoppa och drack vin i solen på Cafe Mozart. Sedan gick vi till en affär bredvid dit vi alltid går i Wien, Jungmann & Neffe som främst är en herrbutik. De syr upp kläder men säljer även vackra scarves, halsdukar, slipsar och badbyxor. För dam finns fina diadem och lyxigare hårsnoddar.

Lördagen fortsatte förbi Hofburg och Volkspark med destination mot Landtmann. Det är ett klassiskt cafe i Wien och jag älskar deras apfelstrudel med grädde. Efter lite mer strosande runt Wien tog vi en drink på Do & Cos uteservering som ligger vid Albertina. Kvällen fortsatte till en asiatisk restaurang där vi åt tidig middag men tyvärr har jag glömt bort vad den hette haha. Vi gick tillbaka till hotellet tidigt där vi åt snacks och tittade på Den tredje mannen.

Söndagen var vår sista dag i Wien och innan vi åkte till flygplatsen han vi med ett par saker. Efter frukosten gick vi ut rätt tidigt och styrde mot Judenplatz där vi i princip var helt själva. Det är ett vackert kvarter som har ett Judiskt museum och minnesmonument från Förintelsen. Det monumentet berör och jag får alltid lite gråt i halsen när man är där.

Efter gick vi till Landtmann igen för lunch och vin i solen. På vägen tillbaka mot hotellet gick vi bara runt i staden och njöt. Vi fikade på Cafe Schwarzenberg innan det var dags att åka till flygplatsen. Vi hade en riktigt härlig resa tillsammans och jag ska uppdatera min reseguide till Wien med mina senaste tips!