Igår var jag hos min frisör Simon på Toni & Guy och klippte mig. Precis som jag gissade innan så var mitt hår rätt slitet trots att det inte var så länge sedan jag klippte mig. Jag har dock bara mig själv att skylla då jag gått lite bananas med plattången och hårfönen…
angelicas closet

Nu gäller det att vårda håret ordentligt och ta en paus från min älskade ghd-plattång. Jag älskar ju att locka till håret men nu får det endast bli vid specifika tillfällen tills mitt hår har återhämtat sig. Här kommer några av Simons tips för slitet hår;

1) Ta en paus ifrån din lock/plattång. Om du precis som jag har fine hair är håret extra känsligt och tar lättare stryk från värme. Värmeskydd skyddar bara till viss del.

2) När du kan, låt håret självtorka istället för att föna. Även om du använder kall luft så tar håret skada från fönen.

3) Undvik mousse och andra uttorkade produkter. Använd schampo och balsam som är vårdande och hjälper till att reparera. Be din frisör om råd och investera i en riktigt bra inpackning.

4) Tänk extra mycket på din kost och drick mycket vatten.