Bilder från min Pinterest

Bland det första som jag började fundera kring när vi planerade bröllopet var min brudbukett. Jag visste att jag ville ha en handbunden bukett, utan hållare men med band runt stjälkarna.

Jag började med att söka inspiration på Pinterest där jag direkt kände att jag stod mellan en cremevit bukett eller en i nyanser av lila. Efter att ha besökt bröllopsmässan på Grand Hotel och testat ett par olika brudbuketter framför en spegel visste jag att jag ville ha rosor! Mässan var rätt usel i övrigt men jag fick iallafall med mig lite idéer!

En dag gick jag till en florist (Bloomster) på Sibyllegatan och pratade mer om olika buketter och priser. Vi bollade ideer och floristen rekommenderade storlek på buketten som skulle passa min kroppsform och klänning. En mening som jag väl kommer ihåg är ”Det ska inte vara buketten som är ute och går med dig”.

Ungefär en vecka senare kom jag tillbaka och bokade min brudbukett, tärnbuketter, och blommor till marskalkerna samt brudnäbbarna. Kalaset blev betydligt dyrare än jag trott men samtidigt var det ingenting jag ville spara in på heller.

Min brudbukett blev i stora cremevita rosor med ett nätt band runt, mina fyra tärnor och två brudnäbbar fick samma bukett fast i mindre storlekar. Såhär i efterhand är jag väldigt glad att jag valde just cremevita rosor och hoppade över lila. Buketterna kändes klassiska och jag är så nöjd med mitt val!

Mina bästa tips:

  • Skapa en mapp med inspirationsbilder på Pinterest för att få en känsla på vad du gillar
  • Besök en duktig florist som kan ge dig tips på rätt storlek för din kropp och rätt nyans för din klänning
  • Testa olika typer av buketter framför en spegel
  • Var ute i god tid, speciellt om du gifter dig under ”högsäsong”