IMG_9706.jpgIMG_9706.jpg

Hotell i Köpenhamn

Det finns två hotell som jag verkligen kan rekommendera i Köpenhamn. Relativt nyöppnade SP34 är trendigt och ligger i en mysig central del av Köpenhamn. Frukosten är ekologiskt och runt omkring hotellet finns flera bra vintagebutiker. Om du vill unna dig lyx så rekommenderar jag varmt spektakulära D’Angleterre som har nyrenoverade rum och femstjärnig service.

Restauranger

En klassiker i stil med Sturehof och Riche är Cafe Viktor som har otroligt gott kött. Om du är sugen på italiensk mat och gott vin besök Fiat. En restaurang som har fantastisk asiatisk mat är The Market och mitt emot hittar du PS Grill som fokuserar på just grillat. På hotellet D’Angleterre hittar du Marshal som har otroligt god lunch. Cafe Norden har bra enkel brunch men det finns alltid risk att det är fullproppat. Vill du äta klassiska smörrebröd och dricka snaps bör du gå till Restaurant Kronborg.


IMG_9824.jpgIMG_9824.jpg

Shopping

Danskarna är duktiga på design och en självklarhet är att spana in alla danska modemärken. By Malene Birger har flera butiker men min favorit är nog den på Antonigade 10. I samma område hittar du även DAY Birger Et Mikkelsen, Designers Remix och Samsøe & Samsøe som alla finns på Pilestræde. Ett annat danskt märke som jag gillar är Ganni som ligger i närheten på Store Regnegade.

Köpenhamns mest kända shoppinggata är Ströget och där hittar du allt från budget till lyx, från Vero Moda till Hermès. Är du en chokladälskare precis som jag måste du gå till Hotel Chocolat som finns i slutet på gatan nära Kongens Nytorv. Om du gillar att shoppa i varuhus bör du gå till Illum på Østergade och Magsin Du Nord på Kongens Nytorv. För alla vintageälskare vill jag tipsa om Decor på Roemersgade och FN 92 på Larsbjørnsstræde.


IMG_9897-3.jpgIMG_9897-3.jpg

Sevärdheter

Jag tycker att det är väldigt vackert att promenera omkring vid slottet Amalienborg. Ett annat fint slott är Rosenborg som också ligger centralt i Köpenhavn. Nyhavn är som finast när solen börjar att gå ner!