Jag skulle precis skriva ett inlägg om kuvertväskor men det går inte. Varför? För jag är arg. Väldigt arg. Om ni ser ett ljussken över Stockholm så är det troligtvis jag som har exploderat av ilska. Jag brukar inte skriva om brottmål eller politik men nu kan jag faktiskt inte hålla mig längre. Nu har bägaren runnit över.

Idag är jag upprörd över de friande domarna i fallet med gruppvåldtäkten i Fittja. Ännu en gång sviker rättssystemet. Ännu en gång går kriminella fria. Ännu en gång får ett offer känna dubbel smärta. 

Det handlar inte bara om detta fall utan Sveriges eviga daltande med kriminella. 

Enligt mig är Sveriges rättssystem ett skämt och speciellt när det kommer till våldtäkter och sexuella övergrepp. Straffskalan är patetisk. Vi kan inte ha ett samhälle där våldtäktsmän och pedofiler kommer undan med ett litet slag på fingrarna. Sverige måste uppdatera lagarna och straffen. Hallå det här är 2017!

Ge polisen en högre budget och se till att den här typen av brott prioriteras. De kan inte hamna på hög och samla damm. Höj straffen markant och gör det högt straffbart att vara ”åskådare”. Ta bort möjligheten att bli villkorligt frigiven efter två tredjedelar. Slopa alla typer av straffrabatt, det är ett brott som har begåtts, inte bonusshopping på Ica.