IMG_4900.JPGIMG_4900.JPG

Jag har alltid tyckt att äkta päls känns lyxigt, varmt och härligt men den senaste tiden har jag ändrat mig. Det känns faktiskt inte lyxigt med äkta päls.

Det var när jag fick barn som det ändrades. Jag kan inte säga exakt säga vad det beror på men det var vid samma tidpunkt som jag bestämde mig för att inte ha äkta päls. Kanske för att jag har blivit känsligare eller att jag helt enkelt inte kunde ignorera det faktum att djur har plågats längre.

Jag har aldrig köpt nytillverkad päls utan enbart vintage/second hand och använt det som jag fått i arv av min mormor. Jag har alltid sagt att second hand är okej för mig eftersom man tar vara på det som redan finns men nu är jag inte bekväm med det heller. All päls som jag köpt har jag donerat. Nu är det fritt fram att kalla mig för hycklare men jag har valt att behålla det som jag ärvde av min mormor. Även om jag inte vill använda sakerna (jacka, mössa, krage) så vill jag inte göra mig av med hennes arv.