macarons saffran pepparkaka baka.jpgmacarons saffran pepparkaka baka.jpg

Idag bakade jag och Denise macarons för tredje gången. Vi båda är mammalediga och det har varit ett litet mål för oss att få till goda och fina macarons!

Vi har alltid använt Leilas recept och sedan bara adderat smak efter humör. Den första gången vi bakade macarons blev det hallonsmak, så gott men smeten gled ut och höll inte formen i ugnen. Det åtgärdade vi genom att köpa en macaronmatta i gummi (haha hur nördigt). Med hjälp av mattan var det inga problem att få till formen! Andra gången blev det lakritssmak men smeten blev lite rinnig efter att ha blandat mandelmjölet och florsockret med marängen. Det fixade vi genom att vispa marängen ännu hårdare nästa gång.

Idag bestämde vi oss för att baka macarons med två olika smaker, saffran och pepparkaka. Vi hade smakerna i både marängblandningen och fyllningen, så himla gott! Den här gången lyckades vi med både smak och utseende och jag har svårt att bestämma vilken som var godast…


baka macarons.jpgbaka macarons.jpg

Mattan för macarons köpte jag på Cervera


macarons saffran recept.jpgmacarons saffran recept.jpg

Till vänster ser ni halva färdiggräddade macarons och till höger de som ska in i ugnen


macarons jul saffran pepparkakssmak baka.jpgmacarons jul saffran pepparkakssmak baka.jpg

Voila! Om man har middag och ska bjuda på macarons till dessert tycker jag att det här vore fint som upplägg.