Esprit hallbart mode.jpgEsprit hallbart mode.jpg

Jag började min morgon med en pressfrukost som Red & Square Fashion PR arrangerade för Esprit. Jag var där tillsammans med två tjejer som jag tycker väldigt mycket om, nämligen Anna-Karin och Lina.

I Bonniers Konsthall fanns en ekologisk frukost uppdukad som följdes av informativa och inspirerande föreläsningar om hållbart mode, var vi befinner oss nu och hur framtiden ser ut. På plats fanns bland annat Esprits environmental sustainability manager Kristina som berätta hur modemärket intensivt jobbar med miljö och hållbarhetsfrågor genom alla led. Esprit driver även projekt i Indien och Bangladesh för att öka antalet kvinnliga floor managers i fabrikerna. Jag uppskattar företag som är transparenta, för mig som kund ger det ett mervärde och det kan också driva på andra modemärken.

Jag tycker att det är roligt att shoppa men jag gör det alltid med en tanke. Att handla hållbart behöver absolut inte betyda dyrt utan att man har en omtanke för plagget och respekt för hur det skapats. Att man försöker använda plagget så länge som det går och när man inte vill eller kan ha det längre, ger till en vän, donerar till välgörenhet eller ser till att det återvinns.


frukost.jpgfrukost.jpg


IMG_5422.JPGIMG_5422.JPG


Esprit hallbart mode.jpgEsprit hallbart mode.jpg


hallbar garderob.jpghallbar garderob.jpg