IMG_8909.JPGIMG_8909.JPG

I torsdags klockan 07:30 åkte jag och Johan till Arlanda för att ta flyget till Wien. Vi hade lyxen att få min mamma och hennes sambo att passa Livia och Alma under tre nätter! Vi hade varit borta 2 gånger på weekendresor innan men inte sedan Livia föddes. Det här var något som vi verkligen längtat efter och det kändes lite pirrigt att åka iväg. Nästan lite busigt haha.

Det här var mitt fjärde besök i Wien och vårt tredje gemensamma. Wien är en perfekt weekendstad om man vill ha lugn och ro, promenera, fika och gå på museum och det är precis det vi har gjort. Att få vila och ut spendera tid bara vi kändes så lyxigt!

Hur gick det då med barnpassning? Tjejerna hade så kul och fick hitta på massor med roliga saker. Tyvärr så tajmade Livia in sin 3-dagars feber samtidigt och det blev ju ett litet orosmoln för oss. Tur i oturen är min mamma narkossjuksköterska så det kändes ändå tryggt att hon hade koll.


IMG_8903.JPGIMG_8903.JPG

Man kan inte fika för mycket i Wien! Tårtor och goda bakelser överallt. Här på Sluka’s uteservering som ligger vid Rådhuset. Brukar vara mindre människor än kring Demel och Sacher även om jag älskar dessa också.


IMAGE.JPGIMAGE.JPG


IMAGE.JPGIMAGE.JPG

Att gå på museum är ett måste när man besöker Wien. Det finns så många bra och inspirerande museum. Tavlorna ovan är från Albertina, den till vänster är målad av von Amerling och till höger av Rubens. Tavlan till vänster gjorde mig nästan tårögd och fick mig att sakna Alma och Livia extra mycket.


IMG_8916.JPGIMG_8916.JPG


IMG_8917.JPGIMG_8917.JPG

Det är så mysigt att strosa kring Belvedere! Fina fontäner, skulpturer och gröna häckar som leder en fram till själva slottet. Man kan gå in på sidan av Belvedere men jag rekommenderar att man tar entrén längst ned så man har hela parken framför sig.


IMG_8573.JPGIMG_8573.JPG

Inne i själva slottet är det magiskt vackert! Belvedere är ett konstmuseum och här hänger bland annat en av mina favoritkonstnärer, Gustav Klimt. “Kyssen“ är nog den mest kända och gillar man konst är det lite av ett måste under din resa till Wien.


IMG_8843.JPGIMG_8843.JPG

På lördagskvällen var vi på Musikverein som ligger precis bredvid vårt hotell, Imperial Vienna Jag har varit på konsert en gång här innan och ni ska höra vilken akustik det är! Den stora salen är en av världens främsta och det förstår man när man lyssnar på musik här. Under konserten spelades symfonier av Strauss och Mahler. Jag kanske låter som en tant men jag älskar klassisk musik!

Etiketter: , ,