macarons baka recept.jpgmacarons baka recept.jpg

Inför Mors dag bestämde jag mig för att baka macarons! Det är nog bland det godaste som finns och jag gillar att öva på mina “macaron-skills”. Att baka macarons är inte lätt och det var i vintras som jag började lära mig. Det svåra tycker jag är att få till själva kakorna, utan att dessa spricker eller blir för kletiga.

I helgen bakade jag iallafall macarons med hallonsmak och dessa blev både fina och goda. Jag är hur nöjd som helst förutom att jag borde gjort fler haha. När jag bakar brukar jag använda mig av Leilas recept men för hallonmacarons använde jag mer hallonsylt till fyllningen än som stod i receptet.


baka macarons hallon.jpgbaka macarons hallon.jpg

Mina bästa tips när man ska baka macarons

  • Var inte stressad!

  • Använd rumsvarma ägg och inte direkt från kylskåpet.

  • Vispa marängen ordentligt, börja långsamt och öka sedan farten. Man ska kunna vända på bunken utan att marängen åker omkring.

  • Glöm inte att sila mandelmjölet innan så det blir extra fint.

  • När du blandar mandelmjölet och florsockret med marängen, blanda försiktigt och med stora rörelser.

  • Använd en macaronmatta som finns att köpa på exempelvis Cervera så minimerar du risken att smeten flyter ut. Går dock inte om du vill ha stora macarons.

  • Banka försiktigt plåten i bordet innan du stället in den i ugnen så eventuella luftbubblor försvinner.

  • Låt smeten vila några minuter på plåten innan du ställer in den i ugnen.

  • Lär känna din ugn! Vår blir varm snabbt och jag upplever att allt går mycket snabbare i den så jag minskade temperaturen till 140 grader istället för 150 grader.