Ahlens jul juldekorationer.jpgAhlens jul juldekorationer.jpg

Igår var jag på ett mysigt event som Åhléns och Presskontakterna hade på Skansen. Vi samlades utanför Solliden och där väntade Skansens tåg som tog oss upp till Nyloftet. Vi åkte förbi några förskoleklasser som tittade avundsjukt haha.

En trappa upp på Nyloftet väntade julstämning deluxe. Uppdukade bord med juldekorationer, juldekorationer, klädda granar, julstjärnor och en öppen brasa. På plats kunde man få lära sig att göra polkagrisar (!) och få tips på hur man lyckas med julklappsinslagningen.

Till lunch bjöds till på julbord och bäst av allt var efterrättsbuffen. Det är min typ av bord. Favoriten var en lite kladdig saffranskaka som jag måste försöka härma här hemma. Med julstämningen omkring oss fick vi en presentation om julens kollektioner på Åhléns. Det finns två stora teman och dessa har fått namn av nordiska städer; Oye och Kiruna. Oye har hämtat inspiration från de gamla nationalromantiska trähusen i Nordnorge och har mycket rött med accenter som orange och rosa. Kiruna har ljusa färger som för tankarna till is, rimfrost och snö i olika former.


Skansen event.jpgSkansen event.jpg


julkula Ahlens juldekorationer.jpgjulkula Ahlens juldekorationer.jpg


julbord Skansen Nyloftet Ahlens.jpgjulbord Skansen Nyloftet Ahlens.jpg


efterratt jul dessertbord julbord.jpgefterratt jul dessertbord julbord.jpg


julbord.jpgjulbord.jpg