IMG_8903.jpegIMG_8903.jpeg

Det här med strumpbyxor kan kännas som en hel vetenskap. Det finns många märken och modeller där ute och det kan vara svårt att hitta rätt. När man väl har hittat rätt är ju konsten att få paret att hålla. Vissa händelser kan man inte förbereda sig på (som när barnens kardborreband fastnar) men det finns saker man kan tänka på som ökar livslängden på strumpbyxorna. Jag har skrivit en liten guide till strumpbyxor innan men här nedan har jag listat några punkter.

  1. Välj rätt storlek! För små par går lättare sönder och är dessutom obekvämt. Om du känner dig osäker, be om hjälp i butiken.

  2. Se till att du inte har någon vass nagel eller tånagel när du ska ta på sig strumpbyxorna. Smörj in händer och fötter regelbundet. Innan du tar på dig strumpbyxorna, dra i paret så maskorna faller ordentligt på plats. När du ska sätta på dig dina strumpbyxor ska du samla ihop hela benet och dra upp den till ditt knä för att sedan fortsätta till magen. Dra inte på dig strumpbyxorna i ett ryck.

  3. Om du tvättar strumpbyxorna i tvättmaskinen bör du använda en tvättpåse. Torktumla inte utan häng upp eller låt plantorka på en handduk.

5 märken som jag tycker gör bra strumpbyxor; Swedish Stockings, Falke, Calzedonia, Wolford, Maidenform