IMG_9026.jpegIMG_9026.jpeg

Idag är en speciell dag hemma hos ossvi firar nämligen S:t Nikolaus! Jag har skrivit om det förut i bloggen men Nikolaus är en tradition från min morfar. Han är född i Österrike och har bott i Tyskland stora delar av sitt liv och där är det en populär högtid, speciellt bland barn. Nikolaus är skyddshelgon för barn och ursprunget till tomten.

Jag har så starka minnen från Nikolaus som barn och det har varit viktigt för mig att ta den vidare till Livia och Alma. På kvällen den 5 december ställer man ut en sko och när man vaknar på morgonen har Nikolaus varit där. På golvet ligger ett spår av inslaget godis som leder fram till skon man ställt fram. Där ligger ett paket och idag fick Alma ett magnetpussel i trä och Livia en Pippi-figur med Lilla gubben. Tjejerna blev så glada och det var underbart att se!