polkagris macarons julbak baka.jpgpolkagris macarons julbak baka.jpg

Till efterrätt igår på S:t Nikolaus hade jag bland annat bakat macarons med polkagris. Det var första gången jag testade att göra den här smaken och herregud så gott det blev. Mums mums.

Jag bakade med min vän Denise och vi har övat på macarons många gånger tillsammans. Att göra macarons är klurigt men det är också lite det som är en del av det hela. Det finns allting någonting som man lär sig från varje gång. Den här gången blev marängen på två plåtar lite lite bubbliga. Vad beror det på? Att vi inte “slog” plåten mot bänken ett par gånger innan ugnen, på så sätt försvinner eventuella bubblor. Jag brukar skriva ner alla fel som jag gjort genom gångerna så blir det som en egen felsökningsguide för macarons haha. Jag har lyckats att göra macarons helt felfritt två gånger men annars brukar det alltid vara något litet man stör sig på. Det gäller att öva och öva.

Jag brukar som vanligt använda Leilas recept för macarons och för att få den rätta smaken adderade jag pepparmintsextrakt i fyllningen. Jag tog inget specifikt mått utan hällde några droppar i taget och smakade av tills det blev rätt styrka.

Det var lite klurigt att få fast den krossade polkagrisen men vi löste det genom att dra lite extra fyllning på utsidan. Efter rullade vi försiktigt macaronsen i strösslet för att få det att fastna runt om. Det blev fantastiskt gott och en succé bland efterrätterna!


Angelica Aurell macarons polkagris baka.jpgAngelica Aurell macarons polkagris baka.jpg


macarons polkagris julbak.jpgmacarons polkagris julbak.jpg