Nationalmuseum.jpgNationalmuseum.jpg

När jag behöver inspiration finns det ett ställe som jag helst går till – nämligen Nationalmuseum. Jag är lite av en drömmare, en romantiker, och att gå på museum är för mig ett sätt att koppla av. När Nationalmuseum öppnade igen efter en 5-årig renovering var jag så glad för jag har gått dit med jämna mellanrum sedan jag var liten.

När det kommer till konst är jag främst intresserad av gamla mästare och Nationalmuseum har en bra samling av min favorit Rembrandt. Sedan jag blev intresserad av konst har jag varit fascinerad av hans sätt att fånga människor. Tre andra konstnärer som fångar min uppmärksamhet på Nationalmuseum är Roslin, Wertmüller och Renoir men det finns många godbitar att upptäcka och jag hittar något nytt under varje besök. Förutom konsten är Nationalmuseum som byggnad en imponerande historia så att bara gå omkring i trapporna är en egen upplevelse.


Nationalmuseum Angelica Aurell.jpgNationalmuseum Angelica Aurell.jpg


Nationalmuseum Stockholm Angelica Aurell.jpgNationalmuseum Stockholm Angelica Aurell.jpg


Angelica Aurell Nationalmuseum Rembrandt.jpgAngelica Aurell Nationalmuseum Rembrandt.jpg


Nationalmuseum keramik.jpgNationalmuseum keramik.jpg

Stort tack Nationalmuseum för att jag fick fotografera hos er tillsammans med Malin Göransson. Nationalmuseum ligger på Blasieholmen i Stockholm och har öppet tisdag till söndag.