När jag har en stund över på kvällen älskar jag att titta på tv. Krypa upp i soffan med en kopp te och bara koppla av. Jag gillar dokumentärer inom alla ämnen men det är ändå någonting speciellt med modedokumentärer. Alla vackra ting, de fascinerande historierna, all press och arbete som ligger bakom. Här nedan har jag listat 10 modedokumentärer som jag tycker extra mycket om.


Angelica Aurell blogg.pngAngelica Aurell blogg.png

The boy who made shoes for lizards

För dig som gillar skor är den här ett måste. Dokumentären handlar om Manolo Blahniks liv och karriär som en av världens främsta skodesigners.

Valentino The Last Emperor

Den här modedokumentären är nog min favorit. En förtrollande film om Valentino Garavanis liv med hans partner Giancarlo Giammetti. Dokumentären avslutas med hans sista visning 2008.

The September Issue

Här får man följa när Vogue US med Anna WIntour i spetsen skapar septembernumret 2007.

7 Days out – Chanel haute couture

Se Karl Lagerfeld inför Chanel haute couture SS18. En vacker skildring av allt arbete som krävs för att skapa haute couture och dess visningar.


Angelica Aurell dokumentarer.pngAngelica Aurell dokumentarer.png

The True Cost

En gripande dokumentär om den mörka sidan av modeindustrin. När man ser den här förstår man varför man ska shoppa smart. Jag grät floder när jag såg True Cost.

Dior and I

En dokumentär om när Raf Simons tillträdde som chefsdesigner på Dior. Bland det bästa i den här filmen är att se alla skickliga coutureskräddare.

Bill Cunningham New York

Troligtvis världens första streetstylefotograf? Om en enastående man som verkligen kunde fånga ögonblick.

Franca – chaos & creation

En vacker dokumentär om Franca Sozzani som jobbade på italienska Vogue i 28 år. Franca, som var en legend i modevärlden, gick bort 2016 och filmen är gjord av hennes son.

McQueen

En mörk men mäktig dokumentär om geniet Lee Alexander McQueen. Jag har alltid varit fascinerad av hans design och sättet han såg på världen.

L’Amour Fou

Om Yves Saint Laurent, designern som blev en legend. Det är vackert att Yves partner Pierre Bergé var vid liv när dokumentären skapades så han kunde berätta om deras kärlek.