IMG_2561.jpegIMG_2561.jpeg


IMG_2577.jpegIMG_2577.jpeg

Att hinna läsa när man har två barn är inte det lättaste. Det är inte så att man slår sig ner i soffan där vid 17:00 och slår upp en bok. Iallafall inte hemma hos oss haha. När Alma och Livia har somnat brukar vi titta på tv men jag försöker att läsa några rader varje kväll innan jag somnar. Ibland det mer och ibland mindre. Men jag gillar att hålla igång vanan vid att läsa!

När det kommer till böcker läser jag helst fakta eller biografier. Här kommer några tips på böcker som jag gillar.

Romanovden sista tsardynastin av Simon Sebag Montefiore. Boken behöver nästan en lyftkran men är indelad i tre akter om ätten Romanov. Ett intressant och fängslande berättelse om släkten som styrde Ryssland i 300 år.

Stealing Rembrandtsthe untold stories of notorious art heists av Anthony M. Amore och Tom Mashberg. Om du är intresserad av konst är den här ett måste. Om konststölder genom tiderna, konsthistoria möter CSI med fokus på Rembrandt.

Jackie’s Girlmy life with the Kennedy Family av Kathy McKeon. I den här boken berättar Kathy om sitt jobb som assistent till Jackie Kennedy. En intressant berättelse om hur hon tog sig från fattigdomen i Irland till en av världens mäktigaste familjer.

Världens största butikbiografin om Jeff Bezos och Amazon av Brad Stone. Jag älskade den här boken som handlar om Jeff Bezos hur han lyckades med Amazon. En väldigt fascinerande resa.

Homo Deusen kort historik över morgondagen av Yuval Noah Harrari. Den här boken är ett läsupplevelse där Yuval tar upp den omöjliga frågan, Vart är vi på väg? Om vad som kommer prägla vår värld genom 2000-talet.

David och Goliatkonsten att slåss mot jättar av Malcolm Gladwell. Jag läser den här boken just nu och den handlar om över och underläge och hur vissa nackdelar kan vara en fördel.

Gracea memoir av Grace Coddington. Om du är intresserad av mode är den här lite av ett måste. Oavsett om du känner till Grace eller inte. Hon är en ikon som jobbat på Vogue sedan 60-talet och den här boken tar med en på en resa genom hennes liv.

Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette1700-talets stora kärleksäventyr av Margareta Beckman. Till den här boken fick Beckman läsa Marie-Antoinettes kärleksbrev i original som ger mer detaljer till kärlekshistorian.