Angelica Aurell.jpegAngelica Aurell.jpeg

Jag har skrivit flera gånger tidigare om mina problem med åderbråck och ytliga blodkärl. Jag har alltid haft ytliga blodkärl men efter senaste graviditeten med Livia fick jag åderbråck och ännu ytligare kärl. En gång var jag inne på Danderyds sjukhus för kontroll då jag kände klumpar och blev orolig för en propp. Som tur var såg allt bra ut!

Såhär två år senare har de klumpiga åderbråcken dragit sig tillbaka. Blodkärlen som blev extra ytliga under graviditeten har dock inte gått tillbaka lika mycket som jag hade hoppats och jag har otroligt lätt att få blåmärken på benen. Då och då kan jag uppleva ett område kan bli lite svullet och klumpigt igen. Jag upplever dock att träning har hjälp mycket och när jag började känna mig starkare i benen igen försvann det värsta.

Jag går inte runt och är ständigt missnöjd för jag har ändå två starka ben som gör att jag kan gå, springa och leka med mina barn. Det är trots allt det viktigaste men jag ska erkänna att jag ibland saknar mina ben som de såg ut innan graviditeterna. Och det tycker jag är okej att man gör. Det är okej att vara ytlig ibland så länge man har perspektiv. Jag har lutat fram och tillbaka om jag ska behandla benen och det är nog något som jag ska göra till hösten. Jag har grova åderbråck genetiskt och min mamma har alltid “ångrat“ att hon inte började behandla sina tidigare. Hon har haft ont i sina och det är något jag vill undvika för framtiden. För mig är det dock viktigt att göra ordentlig research för som jag förstår det finns det flera metoder mot åderbråck och ytliga blodkärl. Om det är någon som har erfarenhet så får ni jättegärna dela med er.


aderbrack graviditet efter.jpgaderbrack graviditet efter.jpg


aderbrack ytliga blodkarl.jpgaderbrack ytliga blodkarl.jpg