IMG_4058.jpegIMG_4058.jpeg

En av mina absoluta favoritställen i Stockholm är Thielska Galleriet. Det är lite av en dold skatt för det är sällan mycket människor där. Thielska Galleriet skapades för finansmannen Ernest Thiel och han bodde där fram till 1924. Det spektakulära huset är ritat av Ferdinand Boberg. Inne i galleriet hänger verk av bland annat Edvard Munch, Carl Larsson och Toulouse Lautrec.

Thielska Galleriet har ett cafe och nu på sommaren kan man sitta ute i den vackra skulpturträdgården. Det är underbart att sitta där, dricka en kaffe och titta på utsikten.

Man kan såklart ta med barn hit men jag skulle inte säga att museum är speciellt barnvänligt. Det är många trappor så jag skulle säga att det bäst lämpar sig för egentid, om man har möjlighet att välja. Man kan dock besöka trädgården och köpa fika utan att gå in i själva museet vilket alltid är trevligt.