Den här hösten ska Alma börja i skolan! Herregud vad tiden går snabbt. Min lilla tjej har blivit stor. Det här med att hon ska börja skolan känns enormt, ett jättestort steg. Hon trivs så himla bra på sin förskola och de är ett liten tajt grupp så det känns sorgligt att inte ses varje dag efter sommaren. Jag blir lite ledsen när jag tänker på det även om det kommer bli roligt med ett nytt steg.

Jag är uppvuxen strax utanför Stockholm och när jag började skolan fanns det inte så många val för föräldrarna. Man började helt enkelt i den skolan som var närmast. Det gjorde att de flesta i mitt område började samma skola vilket såklart var väldigt kul. Nu bor vi i innerstan och här är det verkligen inte så. Det finns ett enormt urval av skolor, både privata och kommunala. På vissa skolor skolor måste man ställa barnen samma dag som de föddes för att ha en chans att komma in, och inte ens då är det säkert att man får en plats. Det är rätt bisarrt när man tänker på det, att man ögonblicket efter en förlossning ska ställa barnet i skolkö haha.

Om en skola anses ”fin” eller inte bryr jag mig inte om. Här omkring kan det vara mycket prat om vem som går var men det kan jag bli galen på. Det är barn vi pratar om. För oss är det viktigt att skolan är en trygg miljö. Att det finns engagerade och handlingskraftiga lärare och rektor. Det är nervöst att inte riktigt veta vilken skola det blir än men jag håller tummarna att det blir bra till hösten.