Jag älskar att läsa men jag tycker att det är svårt att få till under vardagen. Tiden finns ju men ofta prioriterar jag att sova istället hehe. Nu under sommaren är det lättare och det är jag så glad över. Jag har köpt tre nya böcker den här sommaren och först ut är The Lady in Gold av Anne-Marie O’Connor.

Jag har läst ungefär halva boken och jag är fast. Det är en bok som jag inte vill lägga ifrån mig! The Lady in Gold handlar om Gustav Klimts porträtt av Adele Bloch-Bauer från 1907. Det är en fascinerande historia om livet i Wien, relationen mellan konstnären Klimt och den rika judiska socitetskvinnan Adele. Hennes porträtt blev stulen av nazisterna under andra världskriget för att sedan hamna i en flerårig tvist mellan Adeles Bloch-Bauers arvingar i USA och Österrike.

Jag älskar konst och Klimt är en av mina favoriter. Varje gång jag är i Wien tittar jag på hans mästerverk så jag är jätteglad att jag hittade den här boken.