Jag och Johan har en sommartradition som vi brukar göra ihop varje år. Vi brukar ta ett dygn eller två själva i Danmark medan Johans föräldrar passar tjejerna i Skåne. Nu i början på veckan var det dags och vi stannade en natt på Kokkedal slott som vi har bott på många gånger innan.

Det är så vackert där omkring och nära om man tar båten över till Helsingör. Man kör längst Strandvejen och mitt bästa tips är att äta lunch på Sletten Kro. Deras lunch är väldigt god och man har utsikt över hamnen i Sletten. På menyn står det att man ska välja 2-3 rätter på lunch men 2 räcker gott och väl.

Vid slottet tog vi en filt och satte oss under ett träd och bara njöt. Hur ofta har man tid att sitta under ett träd och bara vara? Vi läste böcker och beställde rose. På kvällen lånade vi cyklar och trampade mot Rungsted hamn där vi åt massor med sushi på Sushi & Sticks.

Efter en sovmorgon och stor frukost cyklade vi till den lilla stranden nedanför hotellet och tog ett dopp. Jag är lite av en badkruka men till och med jag badade för det var så skönt ute.