I min statistik ser jag vilka blogginlägg som är populära och jag har noterat att många läser om min acne. Jag är så glad att jag fick min normala hy tillbaka men ibland kan jag ha mardrömmar att acnen har slagit till igen. Nej, acne är inte det värsta som kan hända i ens liv men det tär på självförtroendet och är oerhört frustrerande.

Det var under hösten 2012 som jag märkte att min hy ändrades till det sämre. Min annars normala hy fick stora finnar och i december var mina kinder fulla. Efter följde en tid av Skinoren (hjälpte ingenting) och Tetralysal (fick alla biverkningar) och min hy pendlade fram och tillbaka under ett års tid. Ingen läkare kunde sätta fingret på vad som ”gått fel” men en förklarade det som att huden ibland åker på en hormonbergodalbana som kan ge acne under en period. Det som äntligen fick min acne under kontroll var när jag uteslöt mejeriprodukter från min kost och började med produkter från Jan Marini.

Om du lider av acne kan du läsa mina bästa tips här. Tyvärr finns det ingen gemensam lösning men jag svarar såklart på alla frågor och hjälper till så gott jag kan!