Angelica Aurell produkter acne tips.jpgAngelica Aurell produkter acne tips.jpg

Under flera års tid har jag skrivit om min hy och hur det var när jag fick acne. Jag vet att det finns mycket värre saker här i världen men det var en tuff tid för mig. Jag lyckades till slut bli av med min acne och min hy har faktiskt hållit sig stabil under flera år.

Just nu har min hy tyvärr en dipp. De senaste tre veckorna har min hy fått flera finnar som påminner om riktiga acne-finnar. Stora som gör lite ont. Det har självklart gjort mig nervös för jag börjar direkt att tänka tillbaka på tiden med acne. Jag har funderat lite vad det beror på och kommit fram till följande;

  • Väderomslag. Min hy brukar reagera när vi byter årstid.

  • Att jag började dricka en mjölk som är i en kombination av vanlig laktosfri mjöl och havremjölk i mitt kaffe. Dricker egentligen svart kaffe och tror att den dosen mjölk varje dag fått min hy att reagera. Det gjorde den för ett par år sedan vilket fick mig att utesluta mejerier under en tid. Nu har jag självklart tagit bort mjölken för att se om den är boven i dramat.

Förutom min tillfälliga dipp måste jag säga att jag är väldigt nöjd med mina produkter. Jag använder Jan Marini varje dag och har gjort så under flera år nu. Det är dyrt men så värt det. Dessutom vågar jag inte testa ett nytt märke när jag har hittat ett jag gillar. Varje dag använder jag Bioglycolic face cleanser följt av C-esta face serum och Antioxidant daily protectant.

Nu när min hy bråkar med mig använder jag ansiktsmask oftare och två jag gillar är från Paulas Choice. Radiance Renewal mask kan man sova med under natten medan Pore Clarifying Charcoal mask appliceras under cirka 15 minuter.


Angelica Aurell acne.jpgAngelica Aurell acne.jpg

Såhär ser min hy ut just nu. Nu har jag lite pressad foundation från Glo på men man ser hur några finnar blommat ut på sidan av hakan och på kinden. Nu håller jag tummarna att dessa försvinner och inte förökar sig!


Jan Marini produkter acne hudvard.jpgJan Marini produkter acne hudvard.jpg


Angelica Aurell produkter acne tips jan marini. jpgAngelica Aurell produkter acne tips jan marini. jpg


Angelica Aurell produkter acne tips paulas choice.jpgAngelica Aurell produkter acne tips paulas choice.jpg


Angelica Aurell produkter acne tips jan marini paulas choice.jpgAngelica Aurell produkter acne tips jan marini paulas choice.jpg