Angelica Aurell
Jag älskar att fika och äta lunch ute och min vana har inte direkt ändrats sedan jag blev mamma. En sak som har ändrats är bemötandet man får på vissa cafeer och restauranger. Personal och gäster som blänger på en så fort man kommer in genom dörren med barnvagn. Rätt ofta har jag känt mig som en oönskad kund.

Nej, jag vill inte heller sitta bredvid ett litet barn som skriker när jag ska njuta av min kaffe men man behöver inte ta för givet att det kommer hända. Alma är till exempel ett lugnt barn som bara leker i sin vagn och vill äta ur sin flaska ibland. Om hon skulle bli otröstlig går jag ut, både för andras, min egen och Almas skull. Jag parkerar inte barnvagnen för personalen eller kastar saker omkring mig. Jag är väldigt mån om att inte störa andra och just därför är det så trist med himlande ögon så fort man vill äta lunch eller fika.

Med det här inlägget skulle jag vilja ge en liten uppmaning att bemöta alla medmänniskor med respekt. Ett leende kan ge så mycket mer än en elak blick. Den där mamman som kommer in genom dörren har troligtvis längtat efter en fika lika mycket som du gjort.

Tre ställen som jag faktiskt skulle vilja hylla i det här sammanhanget är Strand Hotel, Aubergine och Karla Cafe som alltid ger ett bra bemötande, med eller utan barnvagn.

Etiketter: ,