cdots

Bild från Calzedonia

När du shoppar strumpbyxor 

Storleken spelar stor roll när det kommer till strumpbyxor. För små par går lätt sönder och för stora kan tappa passformen. Storleken varierar beroende på märke så våga be om hjälp i butiken! Det finns många typer av strumpbyxor som exempelvis håller in magen, rumpa och lår eller ger stöd för benen. Själv väljer jag gärna par som ger support till magen.

Det här med den

Tjockleken på strumpbyxor mäts i den (denier) som är ett mått på trådens vikt. Ju högre denier desto tjockare och mer slitstarkt. Tunna och skira strumpbyxor ligger på 10-15 den och halvgenomskinliga på 30-40 den. När man kommer upp  i 60 den räknas det som täckande.

Innan användning

Se till att du inte har några vassa naglar, både på tårna och händerna. En spricka i nageln kan vara förödande för ett par tunna strumpbyxor. Fila dina naglar regelbundet och glöm inte att smörj in händerna. Om du vill vara på den säkra sidan kan du använda ett par tunna handskar. Ta tag i strumpbyxan och dra ut den på längden innan användning.

Såhär tar du på dig strumpbyxor

När du ska sätta på dig dina strumpbyxor ska du samla ihop hela benet och dra upp den till ditt knä. Gör samma sak med andra benet och dra sedan upp strumpbyxan upp till midjan sakta men säkert. Om dina strumpbyxor skulle göra din klänning eller kjol statisk kan du spraya med hårspray.

Rätt tvätt

Om du tvättar i maskin, lägg paren i en tvättpåse och använd ett fintvättsprogram. Häng upp eller låt strumpbyxorna plantorka så fort maskinen är klar. Föredrar du handtvätt? Använd varmt vatten och gnugga försiktigt med milt tvättmedel. Krama ur vattnet och plantorka på en handduk.

Mina personliga favoriter

Jag shoppar helst mina strumpbyxor från Calzedonia eller Maidenform. Lyxfavoriten är Wolford som håller otroligt hög kvalitet.

Etiketter: