angelicas closet
Med sitt fantastiska klimat, imponerande kultur och goda mat är det är Italien landet jag helst reser till. Jag älskar språket och ångrar bittert att jag inte har tränat mer på min italienska. I gymnasiet och ett, två år efter kunde jag hålla längre konversationer på italienska men nu kan jag bara några standardfraser. När jag får tid är det något jag vill plocka upp igen!

Jag har varit i Italien många gånger men det finns självklart många platser som jag inte har besökt än. I september ska vi resa med Johans familj till kusten utanför Bologna och det ska bli väldigt kul. Min bucketlist på nya platser som jag vill besöka i Italien hittar ni nedan.

it

Bilder från min Pinterest

  • Positano Vi tittade på Positano till vår bröllopsresa och det känns som ett perfekt resmål för ett par. Jag längtar efter att se bergen med alla fina hus i olika färger. Känns som att några båtfärder är ett måste!
  • Sicilien Jag har hört att Sicilien ska vara rätt annorlunda från resten av Italien. Dialekten kan vara svår att förstå och det är inte på alla ställen som det pratas engelska (av förklarliga skäl) och att infrastrukturen inte är den bästa. Det är dock ingenting som hindrar mig från att sukta efter denna vackra ö med intressant historia. Det finns så mycket som jag vill se!
  • Costa Smeralda På norra Sardinien hittar man Costa Smeralda med städer som Porto Cervo. Jag har bara varit i södra Sardinien och eftersom ön är rätt stor behöver man självklart fler besök. Jag skulle gärna besöka några olika byar kring Costa Smeralda. Stränderna ser magiska ut!
  • Como/Garda/Lago Maggiore Jag har åkt förbi sjöarna på väg till Lugano och det ser otroligt vackert ut. Hit vill jag gärna åka på sen vår eller tidig höst. Jag ser framför mig att man bokar en resa där man upptäcker minst två av sjöarna.
Etiketter: ,