Såhär på internationella kvinnodagen vill jag hylla en godhjärtat person. Min mamma. Hon är inte bara omtänksam mot familj och vänner utan även mot sina medmänniskor runtom i världen.
angelica-9149-2

angelicas closet dop

Min mamma har jobbat till och från med Läkare Utan Gränser under flera år och har bland annat varit i ett flyktingläger i Sydsudan och hjälpt ebolasmittade i Sierra Leone. Just nu befinner hon sig på en båt i Medelhavet där hon och ett team räddar båtflyktingar. Uppdraget pågår i tre månader och nu efter en månad har dom redan gjort fem räddningsinsatser och räddat hundratals män, kvinnor och barn från det mörka vattnet.

Här är en text min mamma skrev ut nyligen: ”Mannen vi nyligen räddat ur gummibåten är stor och stark. Han har bytt om till de torra kläder som vi delat ut. Hans blick är tom och ögonen sorgsna. Jag omfamnar honom och hans tårar rinner. Vi sitter länge, länge och bara håller om varandra . Ärren på kropp vittnar om de han utsatts för . Vi håller bara om varandra, ord är överflödigt ”

Om du vill hjälpa Läkare Utan Gränser så kan du göra en donation, stor eller liten spelar ingen roll.