Angelica Aurell st nikolaus.jpgAngelica Aurell st nikolaus.jpg


st nikolaus.jpgst nikolaus.jpg

Idag är det den 6 december vilket betyder att det är St Nikolaus. Det är en tradition från mitt österrikiska/tyska arv som jag har tagit vidare till Johan och Alma. På kvällen den 5 december ställer man ut en stövel och när man vaknar på morgonen har Nikolaus varit där och fyllt den med godis och paket. Det är en supersöt tradition som jag älskade som liten så det är en självklarhet att ta den vidare till Alma.

Jag berättade för henne om Nikolaus igår och hon ville gå och sova med en gång så att Nikolaus kunde komma haha. På morgonen hade jag fyllt hennes sko och en tomtepåse med barngodis (fruktstänger, smoothie osv) och bredvid fanns två paket. Hon fick tomtekläder till Lucia och ett eget paraply. Skon och paketen var gömda i vardagsrummet och för att hitta rätt fick hon följa ett spår av små tomtar…

Min morfar är i Sverige så ikväll kommer han och min mamma med sambo och min lillebror över på middag. Det ska bli så himla mysigt! 

Etiketter: ,