angelica-8575-3.jpgangelica-8575-3.jpg

Det här graviditeten är verkligen inte enkel och det senaste tillskottet bland mina problem är åderbråck. Jag har det ärftligt på mammas sida men klarade mig under första graviditeten med Alma. Den här gången kom det tecken rätt tidigt men det var för ungefär två veckor sedan som den stora förändringen kom. Mina ben och hela vägen upp till rumpan ser ut som ett blått spindelnät. Eller en blå puckelpist kanske. På flera ställen har det blodkärlen brustit eller står upp som korvar.

Det ser inte klokt ut och gör mig faktiskt ledsen. 

Förutom det estetiska blev jag orolig för ett par dagar sedan då två områden blev ömma och började värka lite. Det kan nämligen vara tecken på en blodpropp. Min barnmorska skickade mig då till BB Stockholm så jag var där igår för kontroll. Först tittade en läkare på besvären och hon konstaterade att det avvek från normala åderbråck. Jag fick då åka ner till röntgen och göra ett ultraljud av det högra benet för att utesluta både ytliga och djupa proppar. Som tur var hittade man ingenting på ultraljudet och det var ju väldigt skönt att höra. 


angelica-7445.jpgangelica-7445.jpg


angelica-7435.jpgangelica-7435.jpg

Det känns läskigt att visa upp mina fula åderbråck i bloggen men jag vill ändå dela med mig. Man publicerar så många fina bilder på bloggen och Instagram men jag vill även visa att det inte alltid är så glammigt och härligt.