Nu är det inte många veckor kvar till Alma blir storasyster. Tre veckor närmare bestämt! Vi försöker prata en del om små barn och berätta att hon gärna får hjälpa till med sin lillasyster. Vi försöker också leka en del med Almas dockor, bädda ner i sängen, ”mata”, byta kläder osv. Hon pratar mycket om sin blivande lillasyster och klappar gärna på min mage. Här hemma har hon fått hjälpa till att sätta ihop babysängen och tvätta kläder. 


Angelica Aurell barn.jpgAngelica Aurell barn.jpg

Det känns som att Alma förstår mycket kring graviditet och barn. Eller ja, så mycket som man kan fast man är så liten. En sak som jag tror hjälpt är att jag har tre vänner som har fått barn under det senaste året. Alma har sett deras gravidmagar och sen att det ”plötsligt” är en liten bebis där. Hon älskar små bebisar och tycker att det är väldigt spännande. 

Jag börjar bli nervös för hur hon ska reagera när vi åker till sjukhuset och när vi ses igen med lillasyster. Planen är att hon ska sova hos min mamma och sedan ska vi mötas här hemma tillsammans men jag antar att man får ta det lite som det kommer. Eftersom det har blivit en lång vinter med längre säsonger av magsjuka och rs tror jag inte att hon får hälsa på under tiden vi är på sjukhuset. 

Jag har fått ett par tips om första mötet/tiden och ni får mer än gärna hjälpa mig att fylla på listan. Det är alltid bra med tips! 

  • Att jag och Johan inte ska hålla i lillasyster när vi ses första gången med Alma. Bebisen ska helst ligga i babynest eller liknande för att undvika rivalitet. 
  • Alma ska få en present av lillasyster 
  • Lillasyster ska få en present av Alma (vi har redan köpt ett gosedjur som Alma valde)
  • Få Alma att känna sig så inkluderad som möjligt. Att få hjälpa till och känna sig delaktig.