4 manader bebis4 manader bebis

Idag blir vår lilla tjej 4 månader gammal! Vi kallar henne ofta för lilla Livia men egentligen är hon inte så liten. Större än Alma var vid den här åldern iallafall. Hon har rundare ansikte och gosiga lår medan Alma var mer spinkig. 

Livias utveckling går i full fart och här är de tre senaste händelserna;

  • Hon kan vända sig från rygg till mage och tillbaka
  • Livia vill gärna ta tag i våra händer och sätta sig upp
  • För att fira att Livia blev 4 månader idag fick hon sin första smakportion, en liten sked päron

Nu när det har varit så varmt äter hon oftare än vanligt. Jag hade egentligen tänkt att trappa ner på amningen vid 3 månader men nu blev det inte så. I värmen har det helt enkelt känts lättare att amma än att diska flaskor. Hon får en till två mål ersättning om dagen och resten ammar jag. När vi kommer hem till Stockholm igen kommer Livia få mer ersättning. Jag gillar nämligen inte att amma så det kommer kännas bra för mig att minska på det ytterligare.