IMG_7989.JPGIMG_7989.JPG

När vi flög till Marbella var det första flygresan med två barn. Det har alltid gått bra att flyga med Alma men jag var nervös inför den här resan. Även om vi är två vuxna kan det bli överväldigande med två barn när man ska åka till flygplatsen, checka in och sitta stilla i över 4 timmar. Phu!

Så hur gick det? På vägen ner började Livia skrika så fort vi satte oss i flygplanet. Man såg hur medpassagerarna började vrida på sig och tog fram hörlurarna haha. Som tur var slutade hon efter 15 minuter och somnade i min famn. Resten av flygresan underhöll vi hennes med leksaker och prasslande påsar. Alma ritade i målarböcker och lekte med iPhonen. När vi skulle gå ner för landning fick hon lite ont i öronen men det hjälpte att dricka vatten och smoothie.

Hemresan gick bättre trots att planet var lite försenat. Man blev lite stressad när piloten sa att vi behövde vänta i planet 30 minuter innan vi kunde lyfta. Livia åt, sov och klättrade runt på mig. Alma ritade med nya pennor som hon valt i en affär på flygplatsen och efter satt hon som klistrad över spelet Sago Mini Farm.

 

Mina bästa tips när man ska flyga med barn

 • Ta med ombyten i handbagaget om någon spiller eller det sker en “olycka”

 • Om du ger ersättning till bebis så se alltid till att ha med extra om det blir förseningar eller liknande. Man får ta med ersättning i handbagaget.

 • Alma har aldrig reagerat på tryck förrän nu i 3-års åldern så det är bra att ha vätska redo vid start och landning. Napp eller mat har alltid hjälp innan och bara napp fungerade för Livia.

 • Packa två olika typer av leksaker till bebis, något som prasslar och något hårdare som man kan bita/suga på.

 • Glöm inte att packa ned extra nappar.

 • Till ett barn i Almas ålder är det en bra ide att ta med något gott som en smoothie eller russin ifall man snabbt behöver fylla på energin.

 • Till Alma brukar vi ge små paket under resans gång, speciellt när humöret börjar vika eller hon blir uttråkad. Jag brukar köpa sex saker och slå in så det finns tre dit och tre hem. Exempel på paket kan vara en Pixibok, målarbok och pennor.

 • Vi har en gammal iPhone som Alma får använda vid vissa tillfällen och inför flygresor ser jag till att den är laddad, har olika spel och några serier som är offline-synkade.

 • Babyzen YoYo är den bästa resvagnen. Lätt och man kan enkelt fälla ihop den till storleken av ett handbagage!

   


IMG_7994.JPGIMG_7994.JPG


IMG_7995.JPGIMG_7995.JPG