Inlägget innehåller affiliatelänk


Livly pyjamas pima cotton.jpgLivly pyjamas pima cotton.jpg

Prickig pyjamas i pima cotton från Livly

Livia har tyvärr ändrat sina sovrutiner och det är lite frustrerande. Det hela började när vi var i Palma och hon blev förkyld. Bebisar sover ju sämre då och hon vaknade ofta och ville sova i vår säng. Vi lät henne självklart göra det eftersom hon var förkyld men den vanan satte sig tyvärr snabbt. Att vänja av henne med att fortsätta sova hos oss var svårare än jag trodde.

Just nu ser hennes rutiner ut såhär:

20:00 Dricker välling och somnar. Somnar oftast i vår säng och sedan lyfter jag henne till sin spjälsäng i samma rum.

02:00 Vaknar och skriker. Somnar ibland om med nappen men eller när man vaggar henne i famnen men vaknar då ca 15 minuter senare. Vill sova i vår säng annars skriker hon så högt att hon väcker hela Stockholm.

07:00 Vaknar.

Vår utmaning är alltså att bryta den dåliga rutinen på natten. Jag pratade med BVC som gav mig rådet att först försöka få henne att somna själv i egen säng. Då skapas en positiv sömnrutin med hennes säng så det är vår prioritet just nu. Efter den “lilla“ punkten ska vi ta tog med natten och att hon lär sig att somna om i sin säng. Phuu! Att ha barn är jobbigt ibland och för mig är det mest frustrerande när det påverkar sömnen.

Häromdagen köpte jag en ny pyjamas till Livia. Flera har blivit för små och Almas gamla i samma storlek är mycket tunnare. Jag köpte en från favoriten Livly och jag älskar deras mjuka pima cotton. Så sött med de guldiga prickarna! Det här med att byta om till pyjamas försöker vi också göra till en mysig sak. Att man först byter blöja och sedan blir det pyjamas och någon lugn bok som “Ingrid ska sova“.


Angelicas Closet barn.jpgAngelicas Closet barn.jpg


Angelica Aurell Livly barn pyjamas.jpgAngelica Aurell Livly barn pyjamas.jpg


angelica-0542.jpgangelica-0542.jpg